martes, 15 de mayo de 2012

ITINERARIS NOCTURNS




Materia bcn inicia la Primavera / Estiu amb nous itineraris. En aquesta ocasió us volem presentar les nostres propostes d’itineraris nocturns; “La Màgia Nocturna de Montjuïc i  Històries Nocturnes del Passeig de Gràcia”
La Màgia Nocturna de Montjuïc; és un itinerari pensat pels que volen descobrir la ciutat amb nocturnitat i gaudí de la muntanya de Montjuïc quan cau el sol i es fa de nit.
Es tracta d’una ruta a peu que surt a peu de l’escales del MNAC, i s’endinsa per aquells espais que ens parlen de l’Exposició Internacional de 1929, per acabar mirant la ciutat i la Muntanya des d’un mirador privilegiat ; a la terrassa de l’Hotel Plaza.

Un itinerari on descobrirem la història i la relació de Montjuïc amb la ciutat.
Durant molts segles Montjuïc era una muntanya solitària que separa Barcelona de les terres que travessa el riu Llobregat. Amb el pas dels segles la muntanya va esdevenir a la vegada popular i sinistra; popular perquè la gent hi anava a passar un dia de camp i sinistra perquè el castell que es va aixecar a la part més elevada era un símbol de repressió. Montjuïc també ha estat la gran pedrera de la ciutat, molts dels edificis de Barcelona estan construïts amb la seva pedra.
Un dels canvis d’usos d’aquest espai va venir determinat per l’Exposició Internacional de 1929, les obres d’aquesta exposició es van iniciar l’any 1914, projectant-se tres zones; l’exposició d’indústries elèctriques, l’exposició internacional i una tercera zona del Jardins. L’element més destacat va ser la decoració de l’Avinguda Maria Cristina amb els sortidors d’aigua i la Font Màgica que encara avui ens deixa bocabadats.
En commemoració dels 20 anys dels Jocs Olímpics farem algunes breus referències als nous equipament de la muntanya i els reptes que va afrontar la Barcelona del 1992.

La Muntanya de Montjuïc es la caixa forta on es guarda la història de Barcelona; reuneix el passat i el futur més immediat, vols descobrir aquest espai..?

Històries Nocturnes del Passeig de Gràcia; Aquest és un itinerari pensat pels que volen descobrir la història de la ciutat i gaudir de la calma i el silenci del Passeig de Gràcia.
Es tracta d’una ruta a peu  que amb punt de trobada a Plaça Catalunya, es submergeix en la ciutat del segle XIX, a través d’un dels seus eixos principals; El Passeig de Gràcia.
Al Llarg de la visita parlarem de la confrontació històrica entre Ciutat Vella i la nova ciutat. La història del passeig de Gràcia comença amb l’antic camí de Jesús, que entre l’actual Plaça Catalunya i l’avinguda Diagonal comunicava les dues poblacions.
Descobrirem el com i el perquè el Passeig de Gràcia es la primera via que s’urbanitza abans de l’enderroc de les muralles i de l’aprovació del Projecte d’Eixample de Cerdà.
Una via al voltant de la qual i trobarem els primers grans jardins i zones de lleure de la ciutat emmurallada fins arribar als grans edificis Modernistes i l’arquitectura eclèctica. Amb noms tant representatius com Gaudí, Güell, Lluís Domènech i Muntaner, Josep Puig i Cadafalch, Enric Sagnier..
No et perdis aquest itineraris!!!
 Pots consultar la nostra programació ; Activitats

No hay comentarios:

Publicar un comentario