lunes, 17 de octubre de 2011

Garmin Triatló Barcelona

El diumenge 16 d'octubre, els nois de MATERIA bcn : Ramon Vallverdú, Pedro Fernández i David Romero,van participar en la Triatló de Barcelona, en la modalitat de relleus. L'equip de MATERIA bcn va acabar en la poció 126, amb un total de 2:26'28'': Natació 26'29''(1500mt),
ciclisme 1:15'57'' (40km), i run 42'10''(10 km). Moltes Felicitats!!!!!

Aprofitem l'ocasió per deixar-vos algunes notes sobre els orígens del Triatló. La llegenda popular més repetida sobre els orígens d'aquesta modalitat esportiva, fa referència a una aposta entre soldats americans, l'any 1978, a l'illa de Hawaii, per comprovar quin esportista era el mes complert i fort.
Es diu que aquesta aposta va ser l'origen de l'actual Ironman de Hawaii , però els precedents d'aquesta modalitat esportiva els trobem en una carrera Francesa, realitzada durant els anys 1920-1930 que es va batejar amb el nom : “Les trois sports”. Aquesta modalitat tenia l'ordre invers respecte al del triatló actual : amb un trot inicial de 3 km, al qual li seguien 12 en bicicleta i es finalitzava amb la natació al canal de Marne.

Amb aquesta base i amb episodis triatlètics aïllats a diferents parts del món, el triatló va començar la seva veritable expansió a la dècada dels 70, quan el club d'Atletisme de Sant Diego, començar a posar en pràctica el triatló com un mètode d'entrenament aplicat a l'atletisme. En paral·lel va néixer Ironman de Hawaii; 3.800 metres de natació, 180 kilòmetres en bicicleta i un marató de 42,195 kilòmetres. Hawaii va suposar la professionalització en l'organització i l'aparició en els mitjans de comunicació.
Molt aviat es va observar que les distàncies que es plantejaven a Hawaii eren difícils d'assolir, d'aquesta manera van començar a néixer triatlons amb distàncies més humanitzades; mitja Ironman,
i quarts de Ironman.
Al inici els triatletes eren esportistes aficionats i no professionals. Actualment el triatló des de que aconsegueix la seva entrada en els Jocs Olímpics de Sydney l'any 2000, s'ha convertit en un esport amb les seves normes, classificacions i les seves federacions.

El diumenge es va celebrar la quarta edició del Garmin Triatló de Barcelona, aquest s'ha convertit amb una de les proves més populars a nivell nacional i de referència en el món, pel darrera de les triatlons de Londres,Hamburg, New York i Sant Francisco. Aquest any la participació ha arribat a les 6.000 inscripcions. Actualment la Triatló de Barcelona s'ha convertit amb una nova forma de conèixer la ciutat, el recorregut va passar per alguns dels principals punt turístics de Barcelona : L'Avinguda Diagonal, l'Arc de triomf, el Parc de la Ciutadella, la Mar Bella o les Torres Mapfre van ser algun dels espais emblemàtics del circuit.


No hay comentarios:

Publicar un comentario